Akadálymentes változat

Az alábbiakban weboldalunk akadálymentes verzióját tekintheti meg.

A projekt adatai

Kedvezményezett neve:
Építési és Közlekedési Minisztérium
Kenézlő Községi Önkormányzat
Györgytarló Község Önkormányzata
Zalkod Község Önkormányzata
Viss Község Önkormányzata

A projekt címe: Kenézlő központú agglomeráció szennyvíztisztító telepének korszerűsítése

A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00098

A szerződött támogatási összeg: 742 756 511 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 89,96%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.30.


A projekt bemutatása

A korábban üzemelt kenézlői szennyvíztisztító telep berendezései és műtárgyai az elmúlt időszakban elérték tervezett élettartamuk végét, amelynek következtében egyre többször fordult elő, hogy a tisztított és kibocsátott szennyvíz paraméterei már nem feleltek meg az idő közben szigorított környezetvédelmi határértékeknek.

Így elkerülhetetlenné vált a négy települést; Kenézlőt, Györgytarlót, Visst és Zalkodot kiszolgáló létesítmény átfogó modernizációja, amely hozzájárul a térségben élők, dolgozók, illetve az ide látogatók komfortfokozatának növelése mellett környezetünk védelméhez is.

A felújított telep kapacitása mintegy 200 köbméter / nap, illetve 2083 lakosegyenérték, vagyis ekkora mennyiségű szennyvizet képes egy nap alatt megtisztítani, illetve ennyi lakos kiszolgálását tudja biztonsággal megoldani.

A beépített, mechanikai szűréssel kiegészített, úgynevezett aerob eleveniszapos technológia pedig nem csupán kiszűri a vízből a különböző szennyeződéseket, hanem eltávolítja a különböző szerves anyagokat, illetve az ammóniát, továbbá a foszfort is.

Mindemellett a projektben olyan kiegészítő munkálatokat is elvégzett a kivitelező STRABAG Építőipari Zrt., mint a zalkodi, vissi és györgytarlói végátemelők komplex felújítása, ide értve a gépészeti és villamos szereléseket egyaránt, továbbá a korszerű irányítástechnikai rendszer kiépítését.

Kapcsolat

Kenézlő Községi Önkormányzat

Cím: 3955 Kenézlő, Aradi u. 49.

Telefon: +3647/344-028

E-mail: onkormanyzat@kenezlo.huÉpítési és Beruházási Minisztérium (Jogelőd: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda), Földi Eszter víziközmű projektmenedzser

Telefon: +36 1 239 04 20

E-mail: foldi.eszter@nfp.hu