KENÉZLŐ HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Főoldal HÍREK

Főoldal
Köszönő
Címer leírása
Településföldrajz
Településtörténet
Település statisztika
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Iskola
Óvoda
Egészségügy
Egyéb intézmények
Sport
Civil szervezetek
Szolgáltatók
Római katolikus egyház
Görög katolikus egyház
Református egyház
Látnivalók
Vissza az alap oldalhoz


 

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET


HATÁLYOS RENDELETEK ELÉRHETŐSÉGE!
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az önkormányzat mindenkor hatályos rendeletei a Nemzeti Jogszabálytáron
http://www.njt.hu/njt.php?onkormanyzati_rendeletek
linken elérhetők a megye és a település kiválasztásával.


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATI KIÍRÁS
2017.október 03.
2018 évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat kiírása
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»


HIRDETMÉNY!
2017. szeptember 15.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot , hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2017. szeptember 20-án (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében. További részletek letölthetők pdf*


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2017 május 30.
Tisztelt Kenézlői Lakosok!
Tájékoztatom a lakosságot, hogy a zöldhulladék gyűjtése 2017. év májusától a természetes személy fogyasztók részére háztartásonként kiosztott 1 db 120 l-es speciális zöldhulladék gyűjtő zsákban történő gyűjtéssel valósul meg az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás területén. A Zempléni Z.H.K. Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai kizárólag a ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK feliratú, biológiailag lebomló, a közszolgáltató által biztosított zsákokban gyűjtött zöldhulladékokat szállítják el. A zsákokba helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 m hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetőek el a zsákok mellett, a közterületet nem szennyező módon. A közszolgáltató munkatársai a NEM KÖTEGELT ÁGAKAT NEM SZÁLLÍTJÁK EL! A megtelt zöldhulladék gyűjtő zsákokat a közszolgáltató június, szeptember és október hónapban havi két alkalommal szállítja el, minden páros hetén, (június hónapban először 14-én), szerdán a járatrendnek megfelelően. A közszolgáltató munkatársai a teli zsák gyűjtésével egyidejűleg csere zsákot helyeznek el a természetes személy fogyasztók részére. Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a zöldhulladékot a fentieknek megfelelően minden hónap páros hét szerdán helyezzék ki ingatlanuk elé. Hunyadi Tibor sk. polgármester
Tájékoztató letölthető pdf*FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA!
2017 április 12.
FELHÍVÁS KENÉZLŐ KÖZSÉG KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN TÖRTÉNŐ EBÖSSZEÍRÁSRA.
Felhívás letölthető pdf* Ebösszeíró adatlap pdf*


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2017 április 07.
Legeltetési tilalom és ebzárlat elrendelése. Határozat letölthető pdf*


Óvodai beiratkozás!
2017. április 07.
Óvodai beiratkozás a Kenézlői Óvodába További részletek letölthetők pdf*


2017. március 16.
HIRDETMÉNY az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozásról
Iskolai beiratkozás!


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2017. március 16.
TÁJÉKOZTATÓ Rókák veszettség elleni orális immunizálása 2017. április 1-15.
Letölthető pdf*


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS !
2017. március 08.
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére Letölthető pdf*


TŰZGYÚJTÁSI TILALOM!
2017. március 06.
ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁI TILALOM ELRENDELÉSE
FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HATÁROZATA Letölthető pdf*


MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA!
2016. december 08.
Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő testülete 2016. december 14-én (szerda) 14.00 órától KÖZMEGHALLGATÁST tart melyre tisztelettel meghívom a község lakosságát. Hivatalos meghívó letölthető pdf*Rajztanárok nyári alkotó tábora Kenézlőn! KÉPEK
2016. október 20.

Az idén 40 éves jubileumát ünneplő Rajztanárok Zempléni Alkotóköre rendhagyó nyári Alkotótáborát Kenézlő községben tartotta immár harmadik alkalommal. Ebben az évben is nagyon sok értékes festmény megalkotására került sor a településről és annak környékéről (templomairól, a Tisza-partról). Az elkészült művekből a település faluházának színháztermében kiállítás lett rendezve az érdeklődők számára. "Köszönjük az alkotó tábor művészeinek, hogy jelenlétükkel, festményeikkel és a kiállítással megtisztelték a kenézlői embereket."


LEGELTETÉSI TILALOM ÉS EBZÁRLAT!
2016. október 11.
Legeltetési tilalom és ebzárlat elrendelése. További részletek»


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATI KIÍRÁS
2016. október 03.
2017 évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat kiírás
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»


LAKOSSÁGI tájékoztató!
2016. szeptember 15.
Tisztelt kenézlői Választópolgár!
Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
A település szavazóköreinek címében a 2014. évi országgyűlési választások óta változás nem következett be. A szavazókör címe, és a szavazókörhöz tartozó utcák listája megtekinthető a Kenézlő Helyi Választási Irodában. A település egy szavazókörös, akadálymentesített. A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától. További részletek»


HIRDETMÉNY!
2016. július 11.
Hatósági döntések jogerőre emelkedése 658902 kódszámú vadászterület határának megállapításara /07.18-ig/ 658902 kódszámú vadászterület térképe "Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 658902 kódszámú vadászterület határára vonatkozó ajánlását , hirdetmény formájában tájékoztató jelleggel közzé tesszük. Az ajánlás és a térképek kifüggesztése az önkormányzat hirdetőtábláján 2016. április 1-én megtörtént. Az ajánlás és a térképek az alábbi linkre kattintva megtekinthetők."
Ajánlás 658902 kódszámú vadászterület határára Átnézeti_térkép 658902 kódszámú vadászterület térképe


LAKOSSÁGI tájékoztató!
2016. július 11.
Az Országos Mentőszolgálat és Sárospatak Város Rendelőintézete tájékoztatja Önöket a központi orvosi ügyelet irányítási rendszerének változásáról. 2016. július 11. napjától az Ügyeleti Szolgáltató és az Országos Mentőszolgálat a sűrgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében ügyeleti irányításra együttműködési szerződést kötött. További részletek»


Ingyenes lomtalanítás: 2016. május 11. (szerda)
2016. április 28.
Tisztelt Kenézlői Lakosok!
A Z.H.K. Kft. 2016. május 11 -én szerdai napon ingyenes lomtalanítást végez településünkön. A szállítandó anyagokat szíveskedjenek leghamarabb a szállítást megelőző este, vagy a szállítás napján a kora reggeli órákban, de legkésőbb de. 6 óráig az úttest széléhez kihelyezni!
További részletek»


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS! SZJA - BEVALLÁS
2016. április 15.
Március végéig mintegy 890 ezer adózó maga nyújtotta be személyijövedelemadó-bevallását, több mint 300 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében és mintegy 220 ezren töltötték ki a bevallási nyilatkozatot, ami 2016 újdonságaként adóhatósági adómegállapítást jelent. A hibásan érkezett bevallások nagy részét már javította a hivatal, bizonyos hibákhoz azonban az ügyfelek közreműködése szükséges. További részletek»


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
2016. április 12.
Tisztelt Kenézlői Lakosok! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatal Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Kenézlő község közigazgatási területére 2016. április 06. – 2016. április 26. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a következők szerint: További részletek»


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
2016. április 07.
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.
További részletek»


HIRDETMÉNY!
2016. április 05.
"Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 658902 kódszámú vadászterület határára vonatkozó ajánlását , hirdetmény formájában tájékoztató jelleggel közzé tesszük. Az ajánlás és a térképek kifüggesztése az önkormányzat hirdetőtábláján 2016. április 1-én megtörtént. Az ajánlás és a térképek az alábbi linkre kattintva megtekinthetők." " Ajánlás 658902 kódszámú vadászterület határára Átnézeti_térkép 658902 kódszámú vadászterület térképe


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
2016. április 012.
Tisztelt Kenézlői Lakosok! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatal Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Kenézlő község közigazgatási területére 2016. április 06. – 2016. április 26. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a következők szerint:
További részletek»


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
2016. április 07.
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS
az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.
További részletek»


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
2016. március 29.

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet. További részletek»


EBOLTÁS!
2016. február 23.
Értesítjük az ebtulajdonosokat, hogy a 164/2008.(XII.20.) FVM rendeletben foglaltak alapján az ebek veszettség elleni kötelező védőoltására 2016. március 3-án ( csütörtökön) 9-11 óráig kerül sor a Faluháznál. Az oltás díja: 3.700.-Ft Mikrochippel történő ellátás: 3.500.-Ft Az oltás díja háznál: 4.200.-Ft Mikrochippel történő ellátás háznál: 4.000.-Ft Az oltás díja tartalmazza a kötelező féregtelenítő tabletta árát. További részletek»


HIRDETMÉNY
2016. február 05.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2016. február 10. (szerda) 14.30 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében.További részletek»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. február 02.

Tájékoztató szelektív gyűjtőedényzet (sárga kuka) szállításáról Tájékoztatom Kenézlő község lakosságát, hogy a Zempléni Z. H. K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2016. február 1-jétől megkezdi a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Az első ürítési nap: február 10-e szerda, ezt követően a sárga kukák ürítése kéthetente, minden páros héten a járatnapokkal (szerda) megegyező módon történik.Hunyadi Tibor sk. polgármester


"AZ ÉV PRAXISA"
2016. február 02.

Még tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat! Ugye Önnek is van egy története?Tavaly több mint 200 pályázó javasolta háziorvosát a pályázat weboldalán, a www.azevpraxisa.hu olvasói pedig 174 467 szavazatot adtak le kedvenceikre, ez több mint háromszorosa a megelőző év voksainak! Magyarországról 40.499 látogatója volt a weboldalnak, többek Romániából, Szerbiából, Németországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Ausztriából, Svájcból és az Egyesült Királyságból, 169-en pedig az Amerikai Egyesült Államokból kattintottak rá. Tovább»


HIRDETMÉNY
2016. január 18.

Egy „X” és más semmi
2016-ban sokaknak már nem kell időt szánni a személyijövedelemadó-bevallásra, helyettük azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítheti el. Nincs más teendő, csak élni kell az új lehetőséggel és január végéig a bevallási-nyilatkozatot kell választani. További részletek» Plakát »


HIRDETMÉNY: Testületi ülés
2015. december 09.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2015. december 16-án (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében.További részletek»


Támogatói nyilatkozat kérése
2015. november 6.
Tisztelt Kenézlői Lakosok! Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy településünk jövőjét meghatározó esemény előtt állunk, lehetőség nyílt arra, hogy az 1930-ban megépített, majd 1944 október 2-án 21 órakor a II. világháborúban a németek által felrobbantott Kenézlő-Balsa Tisza híd újra épülhessen.Az elmúlt 25 évben többször reménykedhettünk abban, hogy ismét megnyílhat az út a Tisza másik oldalára és megszűnhet „bezártságunk”, mely az elmúlt 70 évben a Bodrogzug fokozatos népességcsökkenéséhez, gazdasági elmaradottságához, elnéptelenedéséhez és elzártságához vezetett.A híd újjáépítésével megvalósulhat régi álmunk, hogy újból zavartalanul, időjárástól és egyéb körülményektől függetlenül átjuthatunk és bekapcsolódhatunk a szomszéd megye, szabolcsi térség vérkeringésébe. Közvetlen összeköttetés jöhet létre Nyíregyháza—Sárospatak—Sátoraljaújhely között, így a zavartalan közlekedés újból fellendítheti a kereskedelmi, kulturális és idegenforgalmi kapcsolatainkat.A híd újjáépítése Kenézlő település érdekeit szolgálná, lehetőség nyílna a gazdasági fejlődésen túl az élet számtalan más területének fejlődésére is.Kérünk mindenkit, aki fontosnak tartja és támogatni kívánja a Tisza híd újra építését, támogató nyilatkozatát személyesen, levélben, vagy e-mailban az onkormanyzat@kenezlo.hu e-mail címen Önkormányzatunkhoz eljuttatni szíveskedjen.
További részletek»
ADATLAPAZ ÚJONNAN ÉPÍTENDŐ TISZA-HÍD INDOKOLÁSÁHOZ
»
TÁMOGATÓI SZÁNDÉKNYILATKOZAT pdf »
Támogató nyilatkozat szerkeszthető formátumban»

TÁMOGATÓ NYILATKOZAT

……………………………………….......név ....................................................... szám alatti lakos, támogatom a Kenézlő-Gávavencsellő területen létesítendő új Tisza híd megvalósulását.

Dátum: ………………………………………………

aláírás


Megfigyelési zárlat elrendelése
2015. november 2.
Kék nyelv betegség miatti megfigyelési zárlat elrendelése.További részletek»


Tarsoly Ifjúságért Egyesület felhívása
2015. október 29.
„A MI EURÓPÁNK” vetélkedő felhívása A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület – széles körű együttműködéssel – a 2015/2016. tanévben ismét meghirdeti „A mi Európánk” című vetélkedőt magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára. Célunk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk múltjáról, jelenéről, Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését. A vetélkedő témakörei: Tovább»


Tisztelt Polgármester, Alpolgármester és Képviselő Hölgyek és Urak! Tájékoztatás gyanánt kérem a csatolt (151027 jelzésű) mellékeltben foglaltakat szíveskedjenek áttanulmányozni. Egyidejűleg a szervezők és a házigazdák nevében felkérem Önöket, hogy szíveskedjenek a listán megjelölt (Önök által kiválasztandó) helyszínek valamelyikén november 11-én 11 óra 11 perckor kezdődő akciónak részesei lenni. A megemlékezés koordinátora a Krajczáros Alapítvány. A fehérvári partnerek nevei a mellékletben olvashatóak. A legfőbb támogatónk: Székesfehérvár M. J. Város Önkormányzata (hiv.: S15-01105) Használt szimbólumaink: gyertyaláng sziluett és a piros pipacs (mellékelve) A neves személyiségekből álló hazai és határon túli védnökeink listája megtekinthető :https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany/ – az idősorunk legelején.Tovább»


Feljegyzés: Tegnap, október 27-én több civil formáció képviselőjének és magánszemélyek részvételével megtartottuk a koordináló megbeszélést a nov. 11- ei gyertyagyújtás rendezvény okán. A helyszín: Fehérváron a Királykút emlékház. Az immáron közössé lett városi rendezvény házigazdái: Tovább»


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATI KIÍRÁS
2015. szeptember 29.
2016 évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat kiírás
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»Meghívó: Testületi ülés
2015. szeptember 23.
Tisztelettel meghívom Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án (szerda) 15.00 órai kezdettel tartandó ülésére. Az ülés helye: Kenézlő Községháza. Napirendek - Mellékletek

"Kenéz-Vencel" íjászpárbaj a Tisza felett - 2015
2015. szeptember 03.
A NEMZETI ÍJÁSZSZÖVETSÉG Kenézlő és Gávavencsellő önkormányzatával együttműködésbenidén is megrendezi (szeptember 5-én) Tompa Mihály: A két íjász című verse nyomán megszervezett különleges íjász-megmérettetést, melyre tagjainkon kívül várjuk a hagyományokat tisztelő és megélni kívánó íjászokat is.PROGRAM 2015. szeptember 5. szombat 10 óráig - Érkezés a vencsellői rétre 10:00 - 11:00 regisztráció és szemle 11:00 Program- és szabályismertető 11:15 Ráhangoló-rangsoroló 12:30 Ünnepélyes megnyitó 14:00 "Vencel lő" (A párbaj kezdete a vencsellői oldalon, kürtszóra) Kürtszóra rendezett(!) átvonulás a kenézlői oldalra "Kenéz lő" - folytatódik a párbaj a kenézlői oldalról A párbaj végeztével
A Tisza megkoszorúzása Zárszó, protokoll ~17:00 Kürtszóra rendezett(!) átvonulás a vencsellői oldalra
Eredményhirdetés


A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN!
2015. AUGUSZTUS 13.
A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN!
Fenyegető árvizek, pusztító aszály, hőség és hóvihar…az éghajlatváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik, hogy felkészüljünk ezekre a csapásokra és – amennyire lehet – kezeljük a szélsőséges időjárás hatásait. Az elv egyszerűnek tűnik: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát. A megvalósításhoz azonban új, a környezeti változásokhoz igazított stratégia kialakítására van szükség. Magyarország összes felszíni és felszín alatti vizére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata jelenleg folyik és 2015. december 22-ig készül el.
A www.vizeink.hu honlapon követhetik nyomon és véleményezhetik a Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek országos, illetve a Duna, a Tisza, a Dráva és a Balaton vízgyűjtőkre vonatkozó fejezeteit. Személyesen, a társadalmi és szakmai fórumokon kapcsolódhatnak be a vitákba, ahol a szakemberek és az érintett állampolgárok, vízhasználók megismerkedhetnek a területüket érintő legfontosabb problémákkal és azok megoldásával. A területi fórumok meghívói a www.vizeink.hu oldalon találhatóak. Magyarország vízben gazdag és vízben szegény ország is egyszerre. Gondos és előrelátó vízgazdálkodási tervezéssel megvédhetjük természeti kincsünket és kamatozathatjuk a vizeinkben rejlő kihasználatlan lehetőségeket. „A természeti erőforrások, különösen… a vízkészlet… a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.” [Magyarország Alaptörvénye 2011. április 25., P) cikk] Éljenek jogaikkal, a jövő érdekében ismerkedjenek meg az új Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervekkel és véleményezzék azokat! Somlyódy Balázs főigazgató
Országos Vízügyi Főigazgatóság


HŐSÉGRIADÓ! FELHÍVÁS
20154.JÚNIUS 12.

Hőség próbára teszi szervezetünket! Jó tanácsok a lakosság számára. Elöljáróban, a hőségriasztás három fokozatban határozható meg, melyeknek megfelelően az országos tisztifőorvos riasztást ad ki. Az első fokozatot akkor adja ki, ha a napi középhőmérséklet meghaladta a 25 °C. A második fokozatú készültségi jelzést akkor rendelik el, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri, vagy meghaladja a napi 25 °C, vagy legalább egy napra eléri a napi középhőmérséklet a 27 °C.A harmadik fokozatot, a riadójelzést akkor adják ki, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a napi középhőmérséklet a 27 °C. További részletek»


TEMPLOMBÚCSÚ KENÉZLŐN
2015. június 04.
2013-ban az MVH által kiírt vidéki örökség megőrzése pályázat keretében 15 millió forintot nyert az egyházközség. Ebből a már életveszélyes támfal kerítésünk és a parókia nagyon rossz állapotban lévő tetőszerkezete cserélődött le, újult meg. A támfalunk így már a község egyik látványosságának számít, a méltán híres ikonosztázionunk mellett. A megújult kerítést és a parókia tetőt 2015. május 17-én, templombúcsúnk keretében áldotta meg Szocska A. Ábel OSBM első helynők atya.Martinek Zsolt
kenézlői helyettes lelkész.


HIRDETMÉNY
2015. május 15.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2015. május 20-án (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében.További részletek»


FELHÍVÁS!
2015. április 7.
A Borsod-AbaA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala a rókák és más vadonélő ragadozók veszettség elleni orális immunizálásának időszakára 2015. április 2-től 2015. április 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el. Az ebzárlat tartama alatt: · a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. · kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. · a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát szabad kivinni, a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével. · az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. · az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére, mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól. Legeltetési tilalom: · a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni, · bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos, · az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni. Az ebzárlat és legeltetési tilalom azt szolgálja, hogy az elkóborló kutyák, macskák valamint a legelő állatok a lakott területen kívül 1 km-es sávokban kiszórt és importból beszerzett csalétekvakcinát ne szedjék fel a rókák és más vadonélő ragadozó állatok elől. A csalétekbe rejtett vakcina az emlős háziállatokra ártalmatlan. Kenézlő, 2015. április 7. Hunyadi Tibor sk. polgármester


INGYENES LOMTALANÍTÁS KENÉZLŐN!
2015. április 1.

Tisztelt Kenézlői Lakosok!
INGYENES LOMTALANÍTÁS!
IDŐPONTJA: 2015. április 15. (szerda)
FONTOS! A felesleges lomokat lehetőleg kötegelve, ill. az ömlesztett anyagokat zsákolva kérjük előkészíteni a szállításra! További részletek»


FELHÍVÁS: SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁS SZABÁLYAI
2015. március 13.
FELHÍVÁS: Felhívjuk Kenézlő Község Lakosságának figyelmét, hogy 2015. március 05-én új jogszabály lépett hatályba a szabadtéri tűzgyújtási szabályok vonatkozásában: Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (a továbbiakban: OTSZ) KÉRELEM: KÜLTERÜLETI IRÁNYÍTOTT ÉGETÉS ENGEDÉLYEZÉSÉHEZ Az irányított égetés kérelmének tartalmi elemei, szabályai


HIRDETMÉNY
2015. február 18.
T
isztelettel meghívom Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-án (csütörtökön) 14.00 órai kezdettel tartandó ülésére.
További részletek»


HIRDETMÉNY
2015. február 05.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2015. február 11-én (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza Tanácskozó termében.
További részletek»


Hirdetmény
2015. január 08.

Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XI. 27.)
önkormányzati rendelete a szociálisan rászorulók részére történő tűzifa támogatásról

Tájékoztató Kérelem Nyilatkozat

HIRDETMÉNY
2014.december 11.

Tisztelettel meghívom Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-én (szerdán) 14 órai kezdettel tartandó ülésére.
További részletek»


HIRDETMÉNY
2014.november 19.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat képviselő-testülete ülését 2014. november 26-án (szerda) 14 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében. További részletek»


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2014.november 04

MEGÚJULT AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSI INTÉZMÉNY KENÉZLŐ KÖZSÉGBEN UNIÓS TÁMOGATÁSSAL Befejeződött Kenézlő Község Önkormányzata beruházásában az „Egészségügyi alapellátási intézmény felújítása és bővítése Kenézlőn” című projekt keretében az orvosi rendelő és védőnői körzet felújítása. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott közel 43,84 millió forint támogatással valósult meg. 2013. november 04-én hatályba lépett Támogatási szerződés alapján az Önkormányzat folytatta a projekt előkészítését. A támogatási döntés értelmében szükségessé vált az engedélyes tervdokumentáció átdolgozása, mivel az engedélyezési eljárás kizárólag az épület felújítására vonatkozott. Az építési engedély megszerzése után a kiviteli tervek készültek el, és ez alapján a közbeszerzési eljárás lebonyolítására került sor. Tovább»


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATOK!
2014.október 14.
2015 évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat kiírás
 
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»

Jól haladnak az orvosi rendelő felújítási munkái!
2014.október 8.


1964-ben végzett diákok 50 éves osztálytalálkozója
2014. október 1.
Kenézlőn a faluházban 2014. augusztus 9.-én tartottuk 50 éves osztálytalálkozónkat. 1964. június 15.-én ballagtunk, osztályfőnökünk Bodó Sándor volt. A 43 végzett tanulóból most 17-en tudtak eljönni. Volt tanáraink közül már a legtöbben meghaltak. Az osztálytalálkozóra szóló meghívásunkat Szakács László tanár Úr elfogadta és jelenlétével is megtisztelte osztályunkat. Ugyancsak elfogadta meghívásunkat, és jelen volt Hunyadi Tibor Polgármester Úr is. Délután egy órakor találkoztunk a faluházban. Kölcsönös üdvözlések után kettő órakor átmentünk az iskolába. Kicsit körülnéztünk, majd az egyik osztályteremben elfoglaltuk helyeinket.
További részletek»


VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ!
2014. augusztus 18..

Tisztelt Választópolgárok!
Az egyéni listás és egyéni választókerületi jelölt, valamint polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számának meghatározásáról szóló határozat a "Választás 2014." menű alatt található, ugyanitt letölthető az ajánlóívek igényléséhez szükséges nyomtatvány. Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy az igényelt ajánlóívek átadására augusztus 25-től kerülhet sor, azonban az erre vonatkozó igény már benyújtható a Helyi Választási Irodánál.
A kitöltött ajánlóívek leadásának határideje 2014. szeptember 8. 16,00 óra. Egy állampolgár több jelöltet is ajánlhat. A választással kapcsolatos további információk olvashatók a www.valasztas.hu oldalon, továbbá választással kapcsolatos kérdéseikkel a Helyi választási Irodához fordulhatnak, melynek elérhetősége: 3955 Kenézlő, Aradi u. 49. tel.: 47/344-028, e-mail: jegyzo@kenezlo.hu. Helyi Választási Iroda Vezetője


Lakossági tájékoztató!

2014.
Tisztelt Lakosság! Az 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában elrendeltek alapján július és augusztus hónapban elvégeztük a településen tartott ebek összeírását. A feladatot lakossági adatszolgáltatással és az önkormányzati dolgozó által végzett összeírással végeztük el. A beérkezett adatok feldolgozásra kerültek, mely alapján a községben 315 kutya van, ebből transzponderrel ellátott 252, veszettség elleni védőoltással beoltott ebek száma 229. A beoltatlan ebek száma 86. További részletek»


EBÖSSZEÍRÁS
2014. július 4.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy törvényi rendelkezés alapján a településen 2014-ben ebösszeírást kell végezni, mellyel kapcsolatos tájékoztató és nyomtatvány ITT megtalálható.
Felhívás»
Ebösszeíró adatlap»
Kitöltési útmutató»


Településrendezési Terv
2014. július 4.
Tisztelt Lakosság!
Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. őszén döntött a Dózsa Mezőgazdasági Zrt. kérelmére a Településrendezési Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosításáról. A tervezett módosításokról szóló eddigi dokumentációk ITT érhetők el.


TŰZGYÚJTÁSI TILALOM ELRENDELÉSE!
2014. március 13.
Túzgyújtási tilalom elrendelése erdőterületen
HATÁROZAT
A Borosd-Abaúj-Zemplén-Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén lévő erdőkben fásításokban, valamint az erdő, illetve a fásítás határától számított kétszáz méteren belűli területen átmeneti időre-jelen határozat közzétételének időpontjától- általános tűzgyújtási tilalmat rendelek el. További részletek »


ÉMÁSZ FELHÍVÁS!
2013. október 11.
ÉMÁSZ Felhívás. További részletek »BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT KIÍRÁSA 2014-RE
2013. október 11.
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS »
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS »

TŰZVÉDELEM AZ ARATÁS IDEJÉN!
2013. május 31.
A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet tartalmazza. A mezőgazdasági erő- és munkagépek, illetve az aratás tűzvédelmi szabályai. További részletek»


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013. január 30.
Alapinformatikai infrastruktúra biztosítása a Körzeti Általános Iskolában Kenézlőn. TIOP-1.2.5-12/1-2012-0007.A többcélú "Kenézlő Körzeti Általános Iskolában" az oktatás technológiai modernizációja elengedhetetlenül szükségessé vált. A projekt megvalósítása során iskolai számítógépek, NoteBookok, projektor, Multifunkciós készülék, számítógép asztalok, tantermi székek és a tároló doboz került beszerzésre. Ezen eszközök használata során az oktatás és a tanulás érdekesebbé, változatosabbá válik mind a tanulók, mind a tanárok számára.További részletek»


TÁJÉKOZTATÓ: NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
2013. január 30.
A KÖZCÉLÚ FOGLALKOZTATÁS KERETÉBEN MUNKÁT VÉGZŐK 2012. ÉVI ADÓZÁSI ÉS BEVALLÁSI KÖTELEZETTSÉGE A közfoglalkoztatás az aktív korú, munkaképes, de a munkaerőpiacról kiszorult munkavállalók számára biztosít foglalkoztatási lehetőséget. Közfoglalkoztatott az, aki 16. életévét betöltötte, álláskeresőnek minősül, vagy rehabilitációs ellátásban részesül, és akit közfeladatot ellátó szervezet (pl. önkormányzat) közfoglalkoztatási jogviszonyban alkalmaz. A közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelem nem önálló tevékenységből származó bér jövedelemnek minősül, mely után a 16 százalékos mértékű személyi jövedelemadó előleget a munkáltató megállapítja és levonja. Az adóköteles jövedelmet szerző közfoglalkoztatott magánszemélyt adóbevallási kötelezettség terheli, melyet 2013. május 20. napjáig köteles teljesíteni.Tovább»


A TÉLI IDŐSZAK VESZÉLYEI
2012.december 12.
A téli időszak veszélyei. Teendők és jó tanácsok a balesetek megelőzése érdekében. További részletek»


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT KIÍRÁSA
2012. november 19.
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Tájékoztató!
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
BURSA HUNGARICA ÖNK. RENDELETNAV TÁJÉKOZTATÓK
2012. április 5.
FIGYELEM! Közeleg a személyi jövedelemadó bevallás határideje»
TÁJÉKOZTATÓ az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségről»
FIGYELEM! A közfoglalkoztatási jogviszony keretében megszerzett jövedelemre tekintettel is fennáll a személyi jövedelemadó bevallás benyújtására irányuló kötelezettség»

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT KIÍRÁSA
2011. október 13.
Kenézlő Községi Önkormányzat a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírta a 2012. évre szóló Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2011/2012. tanév második és a 2012/2013. tanév első félévére vonatkozóan. Pályázatot Kenézlő önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező pályázó nyújthat be a többször módosított 10/2002. (IX. 05.) önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek szerint. "A" típusú Bursa Hungarica ösztöndíjra pályázhatnak a teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben, a képzésre vonatkozó keretidőn belül folytatják tanulmányaikat. "B" típusú Bursa Hungarica ösztöndíjra az utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert pályázók jelentkezhetnek, akik a 2012/2013. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésében, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.
További információ és szerkeszthető pályázati űrlapok a www.wekerle.gov.hu honlapról is letölthetők.
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
A TÍPUSÚ PÁLYÁZATI ŰRLAP»
B TÍPUSU PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI ŰRLAP»
BURSA HUNGARICA ÖNK. RENDELET»


Új technológiával az új generációért Kenézlőn és Vissen projekt záró rendezvénye/KÉPEK
2011.április 18.
2011. április 18-án a kenézlői és a vissi iskolákban átadásra került, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával "Új technológiával az új generációért Kenézlőn" című TIOP-1.1.1-07/1-2008-0161 számú pályázat keretében megvalósult beruházások. A projekt keretén belül a két intézmény - Kenézlő Körzeti Általános Iskola, valamint - Kenézlő Körzeti Általános Iskola Vissi Tagiskolája- részére, üzembe helyezésre került 8 db tantermi csomag (digitális tábla), 8 db iskolai PC, 1 db alkalmazás szerver, 1 db szerver szoftver, 2 db Wifi csomag és 1 db szavazócsomag. A kedvezményezett - Kenézlő, Viss és Zalkod Óvoda és Iskola Intézményfenntartó Társulása nevében- Kenézlő Községi Önkormányzat- ezzel is támogatni kívánta az oktatásban az integrációs és az inkluzív programok elterjedését, az egyéni képességeket és érdeklődést szem előtt tartó nevelési szemléletet, továbbá az IKT kompetenciák fejlesztését annak érdekében, hogy a gyerekek iskolázottsági színvonala emelkedjen, ezáltal a munkaerő-piaci esélyeik növekedjenek. A beruházás összköltség: 9.581.861.-Ft. Támogatás összege: 9.581.861.-Ft. Kivitelező: a sátoraljaújhelyi ComPress Bt. volt, melynek képviselője Majoros László. A záróünnepségen Hunyadi Tibor Kenézlő polgármestere mondott avató beszédet - aki beszédében kiemelte az üzembe helyezésre került tantermi csomagok és az interaktív táblák hasznosságát és fontosságát az oktatásban. Reményeit fejezte ki, hogy a beruházás eredményeképpen a tanulás életszerűvé válik, soha nem látott világok tárulnak fel a gyermekek előtt, új kihívásokat és lehetőségeket teremtve ismereteik kiteljesítésére. Ez az izgalmas oktatási módszer biztosítja majd, hogy a tanárok még több figyelmet tudjanak szentelni a gyermekek egyéni igényeinek. Az eredmények azt mutatják, hogy a diákok teljesítménye határozottan jobb, ha folyamatosan használják az interaktív (elektronikus) táblát. A tanulók gyorsabban haladtak a tananyag elsajátításával. A pedagógusok pedig mind nagyobb mértékben tudják kihasználni a tábla kínálta előnyöket. Végül megköszönte munkáját mindazoknak, akik fáradtságos munkával, szabadidőt nem kímélve dolgoztak a pályázat elkészítésén és megvalósulásán, továbbá valamennyi közreműködő szervezetnek, munkatársnak, önkéntesnek, valamint a forrást biztosító Európai Uniónak és a Magyar Államnak.


Új technológiával az új generációért Kenézlőn és Vissen projekt nyitó/záró rendezvénye
2011.április 12.
Kenézlő, Viss és Zalkod Óvoda és Iskola Intézményfenntartó Társulása nevében Kenézlő Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Kenézlő és Viss község érdeklődő lakosságát az " Új technológiával az új generációért Kenézlőn" című pályázat keretén belül az iskolákban átadásra kerülő tantermi csomagok, digitális táblák, iskolai PC-k, szoftverek nyitó/záró rendezvényére. Időpont: 2011. április 18-án, 14.00 óra. Helyszín: Kenézlő Körzeti Általános Iskola, Könyvtár, 3955 Kenézlő, Kárpát utca 1-3. Hunyadi Tibor Kenézlő polgármester


Új technológiával az új generációért Kenézlőn és Viss-en
2010. december 11.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával "Új technológiával az új generációért Kenézlőn" című TIOP-1.1.1-07/1-2008-0161 számú pályázat keretében két intézmény részére beszerzésre kerül 8 db tantermi csomag (digitális tábla), 8 db iskolai PC, 1 db alkalmazás szerver, 1 db szerver szoftver, 2 db Wifi csomag és 1 db szavazócsomag. Beruházás helyszínei: - Kenézlő Körzeti Általános Iskola, valamint - Kenézlő Körzeti Általános Iskola Vissi Tagiskolája. A kedvezményezett - Kenézlő, Viss és Zalkod Óvoda és Iskola Intézményfenntartó Társulása nevében- Kenézlő Községi Önkormányzat- ezzel is támogatni kívánja az oktatásban az integrációs és az inkluzív programok elterjedését, az egyéni képességeket és érdeklődést szem előtt tartó nevelési szemléletet, továbbá az IKT kompetenciák fejlesztését annak érdekében, hogy a gyerekek iskolázottsági színvonala emelkedjen, ezáltal a munkaerő-piaci esélyeik növekedjenek. A beruházás összköltség: 9.581.861.-Ft. Támogatás összege: 9.581.861.-Ft
Kivitelező: a sátoraljaújhelyi ComPress Bt., melynek képviselője Majoros László. A beruházás tervezett átadási időpontja: 2011.április 18.
Hunyadi Tibor Kenézlő polgármestere


Dr. SZABÓ ISTVÁN
2010. november 17.
Fájdalommal tudatjuk mindenkivel, hogy háziorvosunk dr. Szabó István 2010. november 12-én elhunyt. 1992. május 18-tól, 18 éven keresztül volt orvosa Kenézlő és Zalkod települések lakosainak és hosszú évekig helyettesített Viss községben. Volt idő, amikor napi 24 órán keresztül állt rendelkezésünkre, gyógyított, vigasztalt és segített rajtunk. Három héttel ezelőtt még az orvosi rendelőben vártuk, hogy megérkezzen, most viszont búcsúznunk kell tőle. Valóban élete utolsó percéig, végső erejéig hű volt orvosi esküjéhez. Emlékét Kenézlő lakossága megőrzi és nem felejti.
Az Önkormányzat dr. Szabó Istvánt saját halottjának tekinti. Búcsúztatója a Miskolci Mindszenti temetőben 2010. november 18-án 14 órától lesz.


Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat
2010. október 6.
Kenézlő Községi Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2011. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára
a 2010/2011. tanév második és a 2011/2012. tanév első félévére vonatkozóan
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
A TÍPUSÚ PÁLYÁZATI ŰRLAP
B TÍPUSU PÁLYÁZATI KIÍRÁS
B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI ŰRLAP


VÁLASZTÁS 2010
2010. október 4.
KENÉZLŐ TELEPÜLÉS VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI
Polgármester választás

A polgármester Hunyadi Tibor FÜGGETLEN jelölt lett.

1 Darmos János (MICI) FIDESZ KDNP 81 11,47
2 Hunyadi Tibor FÜGGETLEN 365 51,70
3 Szemán Csaba FÜGGETLEN 51 7,22
4 Tamás István FÜGGETLEN 209 29,60

További részletek, eredmények»
Kisebbségi eredmények»Önkormányzati hírek
2010. szeptember 17.
Választási bizottságról tájékoztatás»
JELENTÉS Kenézlő Község Önkormányzatának vagyoni és pénzügyi helyzetéről»
2010. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak alakulása június 30-i állapot szerint»
2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE»
Kenézlő Községi Önkormányzatának 2/2010. (II. 15.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről»


Megújult a Faluház
2009.október 10.
A Faluház felújítási munkáinak befejeztét követően a homlokzati részre Mihalcsik Sándorné dekoratőr felfestette a honfoglaló magyar lovasok kíséretében a Kenézlő eredetéről szóló Tompa Mihály: A két íjász című versét. Felfestésre került továbbá az épület egyéb egységeinek rendeltetését jelző felirat. Az épület felújításával és a művésznő munkájával teljesen megújult és megszépült Faluház áll a lakosság rendelkezésére.


Pályázat iskolabővítésre és felújításra
2009.október 10.
Kenézlő Községi Önkormányzat 2009. november 20-ig pályázatot nyújt be a Kenézlő Körzeti Általános Iskola épületének bővítésére és felújítására az Észak-magyarországi Operatív Program Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastrukturális fejlesztés (ÉMOP-2009-4.3.1/B) keretében. A kiírt pályázat célja a leghátrányosabb helyzetű kistérségek településein a közoktatási intézmények beruházásának célirányos támogatására a minőségi nevelés-oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása. A tervek készítése folyamatban van, az iskola bővítésének vázrajza a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján megtekinthető. A benyújtásra kerülő pályázat tervezett összege 216 millió forint, melynek 95 %-a pályázati támogatásként igényelhető.


Idősek Napja
2009.október 10.
2009. október 1-én került megtartásra a hagyományoknak megfelelően az Idősek Napja. Hunyadi Tibor polgármester köszöntőjét követően az óvodások és általános iskolások köszöntötték a megjelent nagymamákat és nagyapákat. A gyerekek nagy örömet szereztek műsorukkal a jelenlévők számára. A felkészítésért köszönet illeti az óvónőket és a műsorban is részt vevő pedagógusokat.Bursa Hungarica pályázat kiírása
2009.október.10.

Kenézlő Községi Önkormányzata az Oktatási és Kulturális Minisztériummal együttműködve kiírta a 2010. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2009/2010. tanév második és a 2010/2011. tanév első félévére vonatkozóan.
A típusú Bursa kiírása 2009»
B típusú Bursa kiírása 2009»
A_ pályázati űrlap 2010 (letölthető pdf)
B_ pályázati űrlap 2010 (letölthető pedf)Parlagfűmentes település pályázat eredménye
2009.október 10.
Ebben az évben is kiírta az Önkormányzat Képviselő-testülete a "Kenézlő, mint parlagfűmentes település" című pályázatát, mely eredményesen lezárult augusztus hónapban. A nyertes pályázó 123.290 tövet húzott ki, a résztvevők összesen 421.010 tő gyökeres parlagfüvet irtottak ki, elsősorban Kenézlő belterületén. Mindenkinek köszönetet mondunk, aki részt vett a pályázatban és külön köszönjük azoknak a pedagógusoknak, akik a lebonyolításhoz nyújtottak segítséget.Az óvodások birtokba vették az óvodát

2009.október 10.

Az óvodások birtokba vették szeptember 1-én a szépen kifestett és akadálymentesített óvodát. Az akadálymentesítés teljes bekerülési költsége 9.832.464.-Ft, melyből 8.849.217.-Ft Európai Uniós (ÉMOP -4.2.2-2007-0135)támogatás volt. Nagyon jól érzik magukat a megújult óvodában a gyerekek45 éves osztálytalálkozó!
2009. augusztus 5.

2009. július 11-én a Faluházban tartották 45. éves osztálytalálkozójukat az 1964-ben ballagott kenézlői általános iskolás diákok. Az osztálytalálkozóról Kecskeméthy Gyula volt diák írt beszámolót.
Tisztelt Polgármester Úr !
Nagyon szép a honlapotok és gratulálok a Faluújság megjelentetéséhez. Jól sikerült az osztálytalálkozónk a Faluházban. Köszönjük a segítséget és támogatást. Röviden tájékoztatnám a kenézlőieket is a történtekről. Üdvözöl régi falubeli Kecskeméthy Gyula
Kenézlőn a faluházban július 11.-én tartottuk 45 éves osztálytalálkozónkat. 1964. június 15.-én ballagtunk. Osztályfőnökünk Bodó Sándor volt. A 43 végzett tanulóból 24-en tudtak eljönni. Eljött Pritz Erzsike is, aki 3. osztályig velünk egy osztályba járt amikor elköltöztek a faluból. Volt tanáraink közül már többen meghaltak. Az osztálytalálkozóra szóló meghívásunkat Szakács László tanár Úr elfogadta és jelenlétével is megtisztelte osztályunkat. Délben találkoztunk a faluházban. Megható volt a megérkezés után egymást újra viszontlátni. A többség 45 év után csak most látta újból volt osztálytársát, padtársát. Voltak, akik nem ismerték fel egymást.
A faluházban gyülekezés üdvözlések közben egy kis jó pálinkával sikerült oldani a feszültséget. Ezután kettes sorban a feleségekkel, férjekkel együtt átvonultunk az iskolába. Itt a mi időnkhöz képest jelentős változások történtek. Találgattuk melyik évben melyik épületben tanultunk. Kicsit körülnéztünk, majd az egyik osztályteremben elfoglaltuk helyeinket. Lehetőleg a 8. osztályos ülésrendnek megfelelően. Itt először Komló Albertné Elvira igazgatóhelyettes asszony tartott rövid tájékoztatást az iskolában 45 év alatt bekövetkezett változásokról és az iskola jelenlegi helyzetéről. A mi időnkben a faluban és az iskolában is nagyobb létszámú lakos illetve több tanuló volt. A tájékoztató után Szakács tanár Úr tartott rövid osztályfőnöki órát. Szólt Kenézlő és a szűkebb környezetünk történelmi vonatkozásairól. Intelmekkel szolgált a magyarság jelenlegi helyzetében követendő alkalmazkodási lehetőségekről.
Mesélt családjáról, gyerekeiről unokáiról. Felidézte a saját kenézlői emlékeit, iskolai és focista élményeit. Ezután egyenként mindenki elmesélte, hogy mi történt vele, az elmúlt 45 évben, amióta nem láttuk egymást. Kivétel nélkül mindenki jó szívvel említette volt iskoláját, tanárait. Mindenki hálás szívvel gondol mindig szülőfalujára, és örül ha itt él, vagy hazafelé jövet megpillantja a Kenézlő feliratú falunév táblát.Az egyéni beszámolók után megemlékeztünk elhunyt osztálytársainkról, akik már nem lehettek jelen közöttünk. Sajnos a 43 tanulóból már nyolcan nem élnek. Az osztályfőnöki óra után még egyszer körülnéztünk a tantermekben, tornateremben. Ez már egy jól felszerelt modernebb iskola. Az iskolai látogatás után visszamentünk a Faluházba. A Faluházban ízletes ebéd következett. Ebéd után kávézás, borozás, sörözés, közben kötetlen, felszabadult, egyéni és csoportos beszélgetéssel folytattuk a programot. Itt már jobban megnyíltak a szívek, újabb és újabb színes emlékek törtek a felszínre. Szakács tanár úr saját remek liszkai hegyaljai boraival kínálta meg a csapatot. A kialakult jó hangulat közepette „énekóra” következett. Énektanár Szakács László járt az élen a követendő példával, de többen is jól feleltek. Csak 5. jeles osztályzatok kerültek a Naplóba bejegyzésre. És ez így folytatódott egészen éjjel fél 12.-ig Elhatároztuk, hogy a jubileumi 50-éves találkozónkat öt év múlva ugyancsak itt tartjuk, lehetőleg még nagyobb létszámmal és aktivitással. Köszönetet mondunk: Baráth Leventének a finom ebédért, Komló Albertné Elvira igazgató helyettes asszonynak az iskoláról szóló szíves tájékoztatásért, A Kenézlői Önkormányzatnak és a Polgármester Úrnak amiért a faluházban helyet adott az osztálytalálkozónk méltó megrendezéséhez. Szakács László tanár Úrnak amiért meghívásunkat elfogadta, az osztályt felvállalta és tiszteletbeli osztályfőnökünk volt. Fekete Katinak (Zsindely Györgyné) aki nélkül ez a találkozó nem jöhetett volna létre, aki az egészet kitalálta megszervezte és lebonyolította. Üdvözlettel, és tisztelettel: az 1964-ben végzett nyolcadikosok:
András Sanyi Hernádvécse, Aranyi Gyuri Kenézlő, Bodnár Géza Budapest, Bocskai Vera Kenézlő, Csengeri Pisti Budapest, Deák Miki Budapest, Erdősi Sári Sárospatak, Fazekas Géza Kenézlő, Fazekas Mari Miskolc, Fekete Kati Kenézlő, Földesi Mari Kenézlő, Hunyadi Jancsi Kenézlő, Ilok Anci Budapest, Karaffa Marcsa Budapest, Kecskeméthy Gyuszi Litér, Kecskés Tibi Budapest, Keresztes Dénes Nyiregyháza, Kincses Anci Szentendre, Kiss Tibi Anarcs, Lukács Mari Sátoraljaújhely, Molnár Feri Kenézlő, Novák Mari Szentendre
Pataki Margit Sárospatak, Piti Gyuszi Szolnok, Kecskeméthy GyulaMegújult a Faluház
2009.június

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatásának támogatása pályázat keretében a Faluház homlokzati épületére új hőszigetelt ablakok ajtók kerültek. Az épület külső szigetelésére és teljes tetőcserép cseréjére került sor. A megújult Faluház községünk központjának szép épülete, hogy sokáig az lehessen, vigyázzunk rá mindannyian.Ballagás az iskolában

2009.június 13.
2008. június 13-án 10 órakor a Körzeti Általános Iskola Kenézlő végzős tanulói a hagyományoknak megfelelően a ballagás előtt az utolsó osztályfőnöki órán felelevenítették a négy év szép emlékeit, majd énekelve átvonultak a faluházba, ahol népes vendégsereg előtt színvonalas műsorral búcsúztak el az iskolától, tanáraiktól és tanulótársaiktól. A 7. osztályos tanulóktól útravalóul tarisznyát és virágot kaptak, így indulva a nagybetűs életbe.


 

Ballagás az óvodában
2009.június
BALLAGÁS AZ ÓVODÁBAN: A nagycsoportos gyermekek búcsúzásával elérkeztünk a 2008/2009-es nevelési év végéhez. Az évzáró számunkra olyan alkalmat jelent, amikor valamit összegzünk, lezárunk és visszatekintünk egy időszakra. Hatalmas lépést tettek meg ezek a gyerekek, akiket féltő gonddal neveltünk, tanítgattunk, ápoltunk, gondoztunk, mint kertész a virágait.Most búcsút vesznek az óvodai világtól: - a játékoktól, a kis- és középső csoportos gyermekektől, a szépen berendezett és felszerelt csoportszobából, a tágas, parkosított udvartól, az óvó néniktől és a dajka néniktől. Szeptembertől egy új világ, az iskola vár rájuk.Nyári foglalkozások szervezése a könyvtárban
2009.június
Nyári foglalkozások szervezésére került sor a Könyvtárban. Benedek Elek a nagy mesemondó születésének évfordulója alkalmából minden hétfőn kreatív foglalkozásokat tartunk. A foglalkozások első része egy-egy mese olvasásával, a legszebb rész lerajzolásával telik. A második részben kreatív tevékenységekre kerül sor: képeslapot készítünk szívecskékből, gipszet öntünk, üvegfestékkel dolgozunk, papírcsodákat hajtogatunk. Az első foglalkozáson 21 gyerek töltött együtt egy élményekben gazdag délutánt.Szalonnasütés

2009.május 23
2009. május 23-án a rendszeres hétvégi kirándulások során most a Tisza-partra látogatott az I. napközis csoport. A gyerekeket nagyszámú szülői csapat kísérte, segítette. Az ügyességi versenyeket követően szalonnát sütöttek, majd ismét a mozgásé volt a főszerep.

Rendhagyó történelem óra
2009.május 22
2009. május 22-én a Könyvtár szervezésében rendhagyó történelem óra megtartására került sor, melyen a 4. 6. és 7. osztályos tanuló vettek részt. Az óra témája Rákóczi újratemetése volt. A hagyományápoló öltözet a régi fegyverek sok új ismerettel gazdagították a gyerekek tudását, szívesen vették kezükbe ezeket az eszközöket. Maradandó élménnyel gazdagodtak.Anyák Napja
2009.május 4
Több évtizedes hagyományt ápol az iskola az Anyák napi ünnepély megszervezésével. Május 4-én a gyerekek osztályonként műsorral, ajándékkal, virággal köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat, keresztmamákat. Nagy izgalommal, ünnepélyesen felöltözve, csillogó szemmel lesték az érkezőket. A műsor alatt a meghatottságtól volt egy kis pityergés gyerek és szülő részéről is.

Kerti Istvánné 100 éves
2009.május 10

Szeretettel köszöntjük Kenézlő legidősebb lakosát!

Településünk minden lakosa nevében köszöntjük Kerti Istvánné, született Asztalos Etelka nénit, aki 2009. május 10-én ünnepelte 100. születésnapját.
Történelmet, emberi sorsokat alakító események időszakát élte át, mely számára emlékek sora, nekünk történelem. Hét gyermeke született, fiatalon özvegyen maradt és nagy küzdelmek közepette becsületre nevelte e nehéz időkben is őket, közben kenyéradó szakmát biztosított számukra.
Születésnapján családja körében nagy szeretettel köszöntötte 5 gyermeke, 13 unokája és 3 dédunokája.
2009. május 15-én szintén ünnepélyes keretek között köszöntötte a Kenézlő Községi Önkormányzat nevében a falu polgármestere, majd az Általános Iskola tanulói rövid műsorral kedveskedtek Etelka néninek. Ezúton kívánunk Ünnepeltünknek az egész település nevében, egészségben, békességben gazdag életet


Játszóház
2009.április 30.
2009. április 30-án a Diákönkormányzat szervezésében szülők segítségével ismét játszóházat tartottunk, melyen anyák napjára ajándékot, mézes süteményeket készítettünk, díszítettünk. Jó hangulatú délutánt töltöttünk el közösen.Vissza az oldal tetejére

© 2003-2019 Me-NET Kft. - Miskolc • Impresszum