KENÉZLŐ HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Látnivalók Kenézlőn

Főoldal
Köszönő
Címer leírása
Településföldrajz
Településtörténet
Település statisztika
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Iskola
Óvoda
Egészségügy
Egyéb intézmények
Sport
Civil szervezetek
Szolgáltatók
Római katolikus egyház
Görög katolikus egyház
Református egyház
Látnivalók
Vissza az alap oldalhoz


Hősök emlékmű
Az 1968-ban épült, 1999-ben felújított és felavatott emlékoszlop, az első- és második világháborúban elesett hősöknek állít emléket.


Szent István szobor

2000-ben, a Millenniumi ünnepségek keretében, az újonnan létrehozott parkban került felavatásra Csirpák Viktória szobrászművész Szent István szobra.


Szabadidő

A Tisza-folyó közelsége lehetőséget nyújt a vízi turizmusra, a természetjárásra, gyalogtúrákra, mely felejthetetlen élményt jelenthet az idelátogatók számára. A Tisza és Bodrog folyó közelsége miatt fellendült a vízi turizmus és a horgászat. A község és környéke alkalmas természetjárásra, gyalog és kerékpártúrákra. A Bodrogzug közelsége, a morotva tavak, szabad vízfelületek szemgyönyörködtető látványt nyújtanak gazdag növényvilágukkal. A nedves élőhely állatainak gazdag palettáját lehet megfigyelni. A „Tisza virágzása”, június elején felejthetetlen élmény. A helyi Vadásztársaság lehetőséget biztosít a vadászat szerelmeseinek a fácán, a mezei nyúl, a vaddisznó és őz vadászatára.
Kenézlőről Sárospatak és Tokaj is 20 km-re van, a két város idegenforgalmi nevezetességei, történelmi és építészeti emlékművei könnyen megközelíthetőek – kérésre autóbusz biztosításával.


Vissza az oldal tetejére

© 2003-2023 Me-NET Kft. - Miskolc • Impresszum