Archívum 2015
HIRDETMÉNY: Testületi ülés
2015. december 09.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2015. december 16-án (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében.További részletek»

Támogatói nyilatkozat kérése
2015. november 6.
Tisztelt Kenézlői Lakosok!
Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy településünk jövőjét meghatározó esemény előtt állunk, lehetőség nyílt arra, hogy az 1930-ban megépített, majd 1944 október 2-án 21 órakor a II. világháborúban a németek által felrobbantott Kenézlő-Balsa Tisza híd újra épülhessen.

Az elmúlt 25 évben többször reménykedhettünk abban, hogy ismét megnyílhat az út a Tisza másik oldalára és megszűnhet „bezártságunk”, mely az elmúlt 70 évben a Bodrogzug fokozatos népességcsökkenéséhez, gazdasági elmaradottságához, elnéptelenedéséhez és elzártságához vezetett.

A híd újjáépítésével megvalósulhat régi álmunk, hogy újból zavartalanul, időjárástól és egyéb körülményektől függetlenül átjuthatunk és bekapcsolódhatunk a szomszéd megye, szabolcsi térség vérkeringésébe. Közvetlen összeköttetés jöhet létre Nyíregyháza—Sárospatak—Sátoraljaújhely között, így a zavartalan közlekedés újból fellendítheti a kereskedelmi, kulturális és idegenforgalmi kapcsolatainkat.

A híd újjáépítése Kenézlő település érdekeit szolgálná, lehetőség nyílna a gazdasági fejlődésen túl az élet számtalan más területének fejlődésére is.

Kérünk mindenkit, aki fontosnak tartja és támogatni kívánja a Tisza híd újra építését, támogató nyilatkozatát személyesen, levélben, vagy e-mailban az onkormanyzat@kenezlo.hu e-mail címen Önkormányzatunkhoz eljuttatni szíveskedjen.
A levél ide kattintva letölthető»

ADATLAPAZ ÚJONNAN ÉPÍTENDŐ TISZA-HÍD INDOKOLÁSÁHOZ
»
TÁMOGATÓI SZÁNDÉKNYILATKOZAT
pdf »
Támogató nyilatkozat szerkeszthető formátumban»


TÁMOGATÓ NYILATKOZAT

……………………………………….......név ....................................................... szám alatti lakos, támogatom a Kenézlő-Gávavencsellő területen létesítendő új Tisza híd megvalósulását.

Dátum: ………………………………………………

aláírás


Megfigyelési zárlat elrendelése
2015. november 2.
Kék nyelv betegség miatti megfigyelési zárlat elrendelése.További részletek»

Tarsoly Ifjúságért Egyesület felhívása
2015. október 29.
„A MI EURÓPÁNK” vetélkedő felhívása A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület – széles körű együttműködéssel – a 2015/2016. tanévben ismét meghirdeti „A mi Európánk” című vetélkedőt magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára.
Célunk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk múltjáról, jelenéről, Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését.
A vetélkedő témakörei: Tovább»
Tisztelt Polgármester, Alpolgármester és Képviselő Hölgyek és Urak!
Tájékoztatás gyanánt kérem a csatolt (151027 jelzésű) mellékeltben foglaltakat szíveskedjenek áttanulmányozni. Egyidejűleg a szervezők és a házigazdák nevében felkérem Önöket, hogy szíveskedjenek a listán megjelölt (Önök által kiválasztandó) helyszínek valamelyikén november 11-én 11 óra 11 perckor kezdődő akciónak részesei lenni. A megemlékezés koordinátora a Krajczáros Alapítvány. A fehérvári partnerek nevei a mellékletben olvashatóak. A legfőbb támogatónk: Székesfehérvár M. J. Város Önkormányzata (hiv.: S15-01105) Használt szimbólumaink: gyertyaláng sziluett és a piros pipacs (mellékelve) A neves személyiségekből álló hazai és határon túli védnökeink listája megtekinthető:https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany/
– az idősorunk legelején.Tovább»
Feljegyzés: Tegnap, október 27-én több civil formáció képviselőjének és magánszemélyek részvételével megtartottuk a koordináló megbeszélést a nov. 11- ei gyertyagyújtás rendezvény okán. A helyszín: Fehérváron a Királykút emlékház. Az immáron közössé lett városi rendezvény házigazdái: Tovább»

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATI KIÍRÁS
2015. szeptember 29.
 
2016 évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat kiírás
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»

Meghívó: Testületi ülés
2015. szeptember 23.
Tisztelettel meghívom Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án (szerda) 15.00 órai kezdettel tartandó ülésére.
Az ülés helye: Kenézlő Községháza.
Napirendek - Mellékletek»

"KENÉZ-VENCEL" íjászpárbaj a Tisza felett-2015
2015.szeptember 03.

INGYENES KOMPOSZTÁLÓ OSZTÁS
2015.szeptember 03.
A képre kattintva további részletek olvashatók!

A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN!
2015. augusztus 13.
A képre kattintva a dokumentum nagyban olvasható!

HŐSÉGRIADÓ /Felhívás
2015. június 12.

Hőség próbára teszi szervezetünket!
Jó tanácsok a lakosság számára.
Elöljáróban, a hőségriasztás három fokozatban határozható meg, melyeknek megfelelően az országos tisztifőorvos riasztást ad ki.
Az első fokozatot akkor adja ki, ha a napi középhőmérséklet meghaladta a 25 °C.
A második fokozatú készültségi jelzést akkor rendelik el, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri, vagy meghaladja a napi 25 °C, vagy legalább egy napra eléri a napi középhőmérséklet a 27 °C.

A harmadik fokozatot, a riadójelzést akkor adják ki, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a napi középhőmérséklet a 27 °C.
További részletek»


TEMPLOMBÚCSÚ KENÉZLŐN
2015. június 04.

2013-ban az MVH által kiírt vidéki örökség megőrzése pályázat keretében 15 millió forintot nyert az egyházközség. Ebből a már életveszélyes támfal kerítésünk és a parókia nagyon rossz állapotban lévő tetőszerkezete cserélődött le, újult meg. A támfalunk így már a község egyik látványosságának számít, a méltán híres ikonosztázionunk mellett. A megújult kerítést és a parókia tetőt 2015. május 17-én, templombúcsúnk keretében áldotta meg Szocska A. Ábel OSBM első helynők atya.

Martinek Zsolt
kenézlői helyettes lelkész


HIRDETMÉNY
2015. május 15.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2015. május 20-án (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza tanácskozó termében.

További részletek»

FELHÍVÁS!
2015. április 7.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala a rókák és más vadonélő ragadozók veszettség elleni orális immunizálásának időszakára
2015. április 2-től 2015. április 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.
Az ebzárlat tartama alatt:
· a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
· kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
· a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát szabad kivinni, a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével.
· az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
· az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére, mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
Legeltetési tilalom:
· a szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni,
· bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos,
· az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.
Az ebzárlat és legeltetési tilalom azt szolgálja, hogy az elkóborló kutyák, macskák valamint a legelő állatok a lakott területen kívül 1 km-es sávokban kiszórt és importból beszerzett csalétekvakcinát ne szedjék fel a rókák és más vadonélő ragadozó állatok elől. A csalétekbe rejtett vakcina az emlős háziállatokra ártalmatlan.
Kenézlő, 2015. április 7.

Hunyadi Tibor sk.
polgármester


INGYENES LOMTALANÍTÁS KENÉZLŐN!
2015. április 1.
Tisztelt Kenézlői Lakosok!
INGYENES LOMTALANÍTÁS!

IDŐPONTJA: 2015. április 15. (szerda)
FONTOS! A felesleges lomokat lehetőleg kötegelve, ill. az ömlesztett anyagokat zsákolva kérjük előkészíteni a szállításra!

További részletek»

FELHÍVÁS: SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁS SZABÁLYAI
2015. március 13.

HIRDETMÉNY
2015. február 18.

Tisztelettel meghívom Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-án (csütörtökön) 14.00 órai kezdettel tartandó ülésére.
További részletek»

HIRDETMÉNY
2015. február 05.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülését 2015. február 11-én (szerda) 14.00 órai kezdettel tartja a Községháza Tanácskozó termében.
További részletek»

HIRDETMÉNY
2015. január 08.

Képek a településről

 

 

© 2003-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.