Archívum 2019
A KÉPRE KATTINTVA A PROGRAMOK NAGYOBBAN IS OLVASHATÓK!
HIRDETMÉNY!
2019. december 16.

HIRDETMÉNY!
2019. december 16.

Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. december 18-án (szerdán) 14.00 órától KÖZMEGHALLGATÁST tart, amelyre tisztelettel meghívom a község lakosságát.
Helye: Községi Önkormányzat Tanácskozóterme.
További részletek..letölthetők pdf*


HIRDETMÉNY!
2019. november 22.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot , hogy Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. november 27-én (szerdán) 15.00 órai kezdettel ülés tart a Községháza tanácskozó termében.
További részletek..letölthetők pdf*

TÁJÉKOZTATÓ!
2019. november 14.

TISZTELT KENÉZLŐI LAKOSOK!


Kenézlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött az 5/2016. (II.27.) önkormányzati rendeletben meghatározott háztartások egyszeri települési támogatásról. A rendelet értelmében az önkormányzat háztartásonként egyszeri támogatásban részesítheti azt a háztartást, ahol az egy főre jutó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének tízszeresét (azaz 285.000,-Ft-ot) nem haladja meg.
A támogatás összege 30.000,- Ft/háztartás.
Háztartás alatt, az egy lakásban életvitelszerűen együtt lakó és ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közösségét kell érteni.
Az egyszeri támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány a Hivatalban kérhető, illetve itt letölthető.
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kérelmeket a gyors elbírálás érdekében 2019. november 29-ig benyújtani szíveskedjenek a közös háztartásban élők jövedelemigazolásaival együtt.

Kenézlő, 2019. november 14.


Horváth Ferenc
polgármester


HIRDETMÉNY
2019. október 22.

TÁJÉKOZTATÁS!
2019. augusztus 22.

Választási Irodáról Tájékoztatás /Letölthető *pdf


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATI KIÍRÁS
2019.október 03.
2020 évre Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat kiírása
A TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»
B TIPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS»

TÁJÉKOZTATÁS!
2019. május 22.

Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a 2019. évi Európai Parlamenti képviselők választásának lebonyolításában közreműködő helyi Választási Iroda működésének székhelye:

 • Kenézlői Közös Önkormányzati Hivatal
  3955 Kenézlő, Aradi u. 49. szám
 • Telefonszám: 06-47/344-028
 • e-mail: kozoshivatal@kenezlo.hu, jegyzo@kenezlo.hu
 • HVI vezetője: Battáné Oreskó Éva

Tájékoztató! Óránként kigyullad egy lakás
2019. február 13.

Még el sem telt a január, és már hétszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Huszonnégy eset áldozatot is követelt, csak az elmúlt hétvégén öt ember halt meg lakástűzben.
A katasztrófavédelem statisztikai adatai szerint januárban eddig átlagosan óránként keletkezett egy lakástűz Magyarországon. A legtöbb lakástűz egy-két négyzetméteres, azonban naponta három-négy otthon semmisül meg az emberi gondatlanságra visszavezethető tüzek miatt.
A téli időjárás kedvez a lakástüzek kialakulásának. Az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. Január utolsó hétvégéjén öt ember vesztette életét lakástűzben. A halállal végződő lakástüzek áldozatai szinte kivétel nélkül egyedül élő idős emberek. A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy figyeljenek egyedül élő idősebb szomszédjukra, ismerősükre. Egy füstérzékelő beszerzése megoldást jelenthet, hiszen a statisztikák szerint nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő.
Egy jó minőségű füstérzékelő néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez. Az érzékelő hangos sípolását meghallva még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák.
A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással, hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe. Ezekre érdemes odafigyelni:

 • Azokban a háztartásokban, ahol fával fűtenek, ne legyen túl közel a tüzelő a kandallóhoz, cserépkályhához, vagy kazánhoz.
 • Ne fűtsenek háztartási hulladékkal! Az olyan kéményben, ahol akár csak két hétig szeméttel fűtenek, annyi korom és kátrány rakódik le, mint egy teljes fűtési szezonban egy olyan kéményben, amelynél megfelelő tüzelőt használtak.
 • Ahol rendszeresen szeméttel fűtenek, ott előbb-utóbb meg fog gyulladni a kéményben lerakódott kátrány és korom. A kéményről másodpercek alatt átterjed a tűz a ház tetejére.
 • Gyakori, hogy a dohányzás vezet sérüléssel járó, vagy halálos lakástűzhöz. Fekve, ágyban ne dohányozzanak, ne aludjanak el hamarabb, mint a cigaretta.
 • A régen épült házakban több elektromos eszköz együttes használata túlterhelheti a hálózatot, ami miatt tűz keletkezhet. A régi elektromos rendszereket vizsgáltassuk felül egy villanyszerelővel!
 • Ha a biztosítékot rendszeresen lecsapják az elektromos eszközök, ha az elosztó, a hosszabbító, vagy a konnektor elszíneződött, el van deformálódva a hőmérséklettől, ne használjuk és hívjunk villanyszerelőt!

Képek a településről

 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.